Nieuws van Kiwanis Club Veendam

NIEUWS:

Kiwanis kinderplein op Bevrijdingsdag

Op donderdag 5 mei 2022 organiseert Bogdike, in samenwerking met Kiwanisclub Veendam, het evenement Music en Magic: Veendam staat die middag en avond in het teken van muziek en magie!

Door het hele centrum lopen er ‘s middags tussen 13.00 en 17.00 uur sprookjesfiguren rond, die oud en jong vermaken. Zij delen bonnen uit voor een gratis ijsje, te verkrijgen op diverse locaties. Een goochelaar vertoont zijn entertainmentkunsten, iedereen in vertwijfeling achterlatend. De hele middag en avond is er volop life muziek te beluisteren op het Museumplein.

Kiwanis Veendam wil een bijdrage leveren aan een mooi Bevrijdingsfeest, specifiek voor kinderen. Het Veenlustplein is door onze club die middag ingericht als een speelplein: het Kiwanis Kinderplein. Een poppenspeelster zorgt voor vermaak met verschillende voorstellingen en er zijn allerlei Oudhollandse spelletjes te spelen met als beloning een suikerspin.

Winterjassen voor kinderen

Naar aanleiding van een oproep in de krant heeft Kiwanis Club Veendam eind 2021 € 500 geschonken aan Kledingbank Maxima in Veendam. Hiervoor zijn inmiddels kinderjassen aangeschaft. Heeft u nog goede kinderjassen liggen die niet meer gebruikt worden, neem dan contact op met Kledingbank Maxima Veendam.

Wijn Actie voor “Het vergeten Kind”

Na onze succesvolle actie met Italiaanse rode wijn hebben we nu een nieuwe actie met een heerlijke Portugese witte wijn. Een panel van 5 proevers heeft de CASA ERMELINDA geselecteerd. Klik hier voor meer informatie over deze wijn.

Deze wijn bieden we aan voor slechts €4,95 per fles. De verkoop gaat per doos van 6 flessen voor €29,70. Van elke verkochte doos gaat maar liefst €5,70 naar de kas van de Stichting Kiwanis Activiteiten. Bestellingen kunnen worden geplaatst bij Gerard  van der Scheer op 06 5478 6288 of mail naar gerardvds@netvisit.nl. Nabestellen van de Italiaanse rode wijn voor dezelfde prijs is ook nog steeds mogelijk.

Haardhout Actie

In de voorgaande jaren heeft Kiwanis Club Veendam veel geld kunnen inzamelen en doneren aan kinderen die “aan de andere kant van het geluk” zijn geboren. Die steun willen we blijven geven. Dit is mogelijk dankzij veel trouwe sponsoren maar ook door noeste arbeid, verricht door onze leden. Eén van de activiteiten die we hebben ontwikkeld is het kappen van bomen. Het gekapte hout wordt gezaagd en gekloofd verkocht als haardhout, desgewenst thuis geleverd.

Prijs en leveringscondities    Momenteel uitverkocht maar er kan worden aangemeld voor onze wachtlijst

  • Kwaliteit: gemengd
  • Prijs: €60 per kuub los gestort. Levering aan huis: toeslag €10 per kuub (tot 10 km rond Veendam-Wildervank)
  • Bestellen of aanmelden: stuur een e-mail naar hout@kiwanisveendam.nl of bel Simon Scholtens op 06 5160 3371
  • Betaling: contant bij aflevering of overmaken naar Stichting Kiwanis Activiteiten, rek. nr. NL54 Rabo 03 1377 8175

Donaties voedselbank

Ook de kinderen van ouders die de voedselbank moeten gebruiken gunnen we een vrolijk Pasen. Daarom zijn dit jaar 124 Paaspresentjes overhandigd aan de voedselbank Veendam.

Kiwanis Veendam doneert € 3000,– aan de Voedselbank Veendam (klik hier) (2020)


Rabobank Sightseeing Run 2021 gaat niet door

Door de impact van het Coronavirus hebben wij, Kiwanis Veendam, moeten besluiten om de Rabobank Sightseeing Run van 2021 niet door te laten gaan. Na de afgelasting van 2020 is dit een nieuwe teleurstelling voor deelnemers en organisatie. Het is onmogelijk om binnen de richtlijnen van de overheid alle voorbereidingen voor het evenement op een passende, integere en verantwoorde wijze uit te voeren. Wij zien af van een verschuiving naar het najaar, omdat er dan al diverse andere sport- en recreatieve evenementen gepland staan. De  eerstvolgende run hopen we in 2022 te kunnen organiseren. De Rabobank Sightseeingrun Veendam 2019 bracht €3.750,– op voor Humanitas.